Olandiškos silkės receptas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Taip paruošta silkė yra švelnaus, saldaus, sultingo skonio.

Ingredientai

  • Silkių filė 4 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Cukrus 6 arb. šaukštelis (-iai)
  • Morka 1 vnt
  • Lauro lapai 11 vnt
  • Juodieji pipirai 8 vnt
  • Druska 4 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Citrinos puselę supjaustyti griežinėliais. Morką sutarkuoti stambesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustyti žiedeliais;
  2. Visus pasiruoštus produktus į stiklinį indą dėti sluoksniais: apačioje keletas svogūno žiedų, lauro lapų, tarkuota morka, citrinos griežinėliai, 0,5 šaukštelio cukraus, pipirų ir žiupsnelio druskos, riekelėmis pjaustytos silkės. Viską vėl pakartoti ta pačia seka, kol stiklainis gaunasi užpildytas;
  3. Stiklainius sandariai uždaryti ir įdėti į šaldytuvą. Antrą – trečią dieną silkė jau išsimarinavusi ir galima skanauti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!