Olandiškos silkės receptas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Taip paruošta silkė yra švelnaus, saldaus, sultingo skonio.
Ingredientai
- Silkių filė 4 vnt
- Citrina 1 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Cukrus 6 arb. šaukštelis (-iai)
- Morka 1 vnt
- Lauro lapai 11 vnt
- Juodieji pipirai 8 vnt
- Druska 4 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Citrinos puselę supjaustyti griežinėliais. Morką sutarkuoti stambesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustyti žiedeliais;
- Visus pasiruoštus produktus į stiklinį indą dėti sluoksniais: apačioje keletas svogūno žiedų, lauro lapų, tarkuota morka, citrinos griežinėliai, 0,5 šaukštelio cukraus, pipirų ir žiupsnelio druskos, riekelėmis pjaustytos silkės. Viską vėl pakartoti ta pačia seka, kol stiklainis gaunasi užpildytas;
- Stiklainius sandariai uždaryti ir įdėti į šaldytuvą. Antrą – trečią dieną silkė jau išsimarinavusi ir galima skanauti.