Obuolių sūris
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kvepiantis rudeniu ir be galo gardus obuolių sūris.
Ingredientai
- Obuoliai 3 kg
- Cukrus 600 g
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti, užpilti cukrumi ir palikti stovėti per naktį;
- Susidariusį skystį supilti į puodą ir kaitinti tol, kol liks tik pusė kiekio;
- Sudėti obuolius į verdantį sirupą, įberti cinamono. Maišyti nereikia, tačiau svarbus vis patikrinti ar vis dar yra sirupo;
- Kai sirupo liks visai nedaug, ugnį sumažinti ir pradėti maišyti mediniu šaukštu; Maišyti ~ 60 min.
- Obuolių masė paruošta tada, kai perbraukus mediniu šaukštu lieka griovelis;
- Karštą obuolių masę sukrėsti į šaltu vandeniu paskalautą ir išgręžtą sūrmaišį, užriškite ir paslėkite. Slėgti galite tarp medinių pjaustymo lentučių ar kepimo skardų ant viršaus uždėjus sunkų svarelį;
- Sūrį slėgti reikia apie 24 val. Tada išimkite iš sūrmaišio ir palikite 5-6 dienas sausoje, gerai vėdinamoje patalpoje sūrį džiūti.