Obuolių pyragas
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Mėgstantys kepti pyragus namuose žino, kad kiekvienas obuolių pyragas - skirtingas. Šis - prancūziškas. Tai ne per daug saldus, ypatingai purus ir minkštas obuolių pyragas. Skanauti jį rekomenduojame ne tik prie puodelio kavos, bet ir kartu su vaniliniais ledais.
Ingredientai
- Dideli obuoliai 5 vnt
- Kiaušiniai 4 vnt
- Miltai 220 g
- Cukrus 150 g
- Sviestas 249 g
- Vanilės esencija Pagal skonį
- Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Išlydome sviestą ir leidžiame jam atvėsti.
- Nulupame obuolius ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
- Viename dubenyje suplakame kiaušinius su cukrumi, kitame - sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
- Į išplaktus kiaušinius atsargiai įmaišome pusę miltų, po to - pusę sviesto. Viską išmaišome, tada atsargiai įmaišome likusį sviestą ir miltus. Išmaišius tešla turi būti blizgi.
- Sudedame obuolius į tešlą ir lengvai permaišome tol, kol visi gabalėliai apsivelia tešla.
- Supilame visą masę į silikoninę formą (jeigu ši stiklinė, ištepame formą sviestu). Išlyginame paviršių.
- Orkaitėje kepame 45-50 min., įkaitinę iki 190 laipsnių.
- Iškeptą apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.
- Pyragas puikiai tinka su vaniliniais ledais.