Obuolių pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Mėgstantys kepti pyragus namuose žino, kad kiekvienas obuolių pyragas - skirtingas. Šis - prancūziškas. Tai ne per daug saldus, ypatingai purus ir minkštas obuolių pyragas. Skanauti jį rekomenduojame ne tik prie puodelio kavos, bet ir kartu su vaniliniais ledais.

Ingredientai

  • Dideli obuoliai 5 vnt
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Miltai 220 g
  • Cukrus 150 g
  • Sviestas 249 g
  • Vanilės esencija Pagal skonį
  • Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Išlydome sviestą ir leidžiame jam atvėsti.
  2. Nulupame obuolius ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
  3. Viename dubenyje suplakame kiaušinius su cukrumi, kitame - sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
  4. Į išplaktus kiaušinius atsargiai įmaišome pusę miltų, po to - pusę sviesto. Viską išmaišome, tada atsargiai įmaišome likusį sviestą ir miltus. Išmaišius tešla turi būti blizgi.
  5. Sudedame obuolius į tešlą ir lengvai permaišome tol, kol visi gabalėliai apsivelia tešla.
  6. Supilame visą masę į silikoninę formą (jeigu ši stiklinė, ištepame formą sviestu). Išlyginame paviršių.
  7. Orkaitėje kepame 45-50 min., įkaitinę iki 190 laipsnių.
  8. Iškeptą apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.
  9. Pyragas puikiai tinka su vaniliniais ledais.

Panašūs receptai