Obuolių pyragas trapioje tešloje
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Obuolių pyragas trapioje tešloje.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Margarinas 300 g
- Vanduo 4 šaukštas (-ai)
- Obuoliai 5 vnt
- Sviestas 50 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- miltus su margarinu trupinam, kol pasidaro trupiniai (aš darau kombaine), tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. Galima ją pašaldyti, kol pasidarysim obuolius. Obuolius, nuluptus ir smulkiai supjaustytus metam į puodą su 50 g sviesto. Užpilam cukrum ir paverdam. Jei išsiskirs daug skysčio, dedam šaukštą-du krakmolo ir pakaitinam, kol sutirštės. Paskaninam cinamonu. Pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. Likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą (arba išklotą kepimo popieriumi) formą, padarom kraščiukus. Pilam obuolius, ant jų dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. Kepam apie 50 min-1 val 180-200 C. Valgom atvėsusį ar karštą su ledais.