Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele
Ingredientai
- Sviestas 130 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Avižų dribsniai 3 šaukštas (-ai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Morkos 1 vnt
- Obuoliai 5 vnt
- Cinamonas 1 šaukštas (-ai)
- Rudasis cukrus 3 stiklinė (-ės)
- Avižų sėlenos 3 šaukštas (-ai)
- Lazdyno riešutai 100 g
Eiga
- Kambario temperatūros sviestą (80 g) sutrinti iki purumo su ruduoju cukrumi. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti miltų, kepimo miltelių ir avižų dribsnių mišinį ir gerai išmaišyti. Tada pilti pieną ir tarkuotas morkas. Viską išmaišykite. Žiūrėkite ar netrūksta dar pieno.
- Tešlą paskirstykite 26cm skersmens kepimo formos dugne, šiek tiek tešlos užtepkite ant formos sienelių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Skilteles sudėliokite ant tešlos (jei dedat daug obuolių, nebijokite obuolių skilteles įspausti giliau į tešlą) ir apibarstykite cinamonu.
- Liko paruošti viršutinę pyrago dalį. Sutrinkite kambario temperatūros sviestą (50 g) su ruduoju cukrumi. Į šį mišinį suberkite smulkintus, kepintus lazdyno riešutus, avižų sėlenas ir vanilinį cukrų. Gautus trupinius užbarstykite ant obuolių skiltelių tolygiai.
- Kepti 25-35min.