Obuolių pyragas su baltymų plutele

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Tobulas obuolių pyragas su apkepta baltymų kepure. Pyragas skaniausias sekančią dieną, kai baltymų kepurė pasidengia "gintariniais" lašeliais.

Ingredientai

  • Obuoliai 5 vnt
  • Cukrus 125 g
  • Sviestas 100 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Miltai 200 g
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukraus pudra 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Nuplauname obuolius, nulupame lluobelę, supjaustome riekelėmis ir sumaišome su grietine.
  2. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  3. Trynius ištriname su 50 g cukraus. Suberiame miltus ir sviestą. Tešlą gerai išminkome (jei tešla limpa prie rankų, įberiame dar miltų).
  4. Tešlą iškočiojame, išklojame ja kepimo formą, sudedame pjaustytus obuolius, pabarstome cinamonu. Jei obuoliai rūgštūs, pabarstome cukraus pudra.
  5. Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~ 25 min.
  6. Tuo tarpu kiaušinių baltymus išplakame su likusiu cukrumi ir vanile iki standžių putų.
  7. Išplaktus baltymus tolygiai paskirstome ant iškepto pyrago ir pakepame dar ~ 7 min.
  8. Pyragui leidžiame truputį atvėsti orkaitėje, o ištraukus pilnai atvėsiname kambario temperatūroje.
  9. Pyragas skaniausias sekančią dieną, kai pastovi ir pasipuošia mažais lašeliais.
  10. Skanaus:)

Panašūs receptai