Obuolių pyragas su baltymų plutele
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Tobulas obuolių pyragas su apkepta baltymų kepure. Pyragas skaniausias sekančią dieną, kai baltymų kepurė pasidengia "gintariniais" lašeliais.
Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt
- Cukrus 125 g
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Miltai 200 g
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukraus pudra 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Nuplauname obuolius, nulupame lluobelę, supjaustome riekelėmis ir sumaišome su grietine.
- Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
- Trynius ištriname su 50 g cukraus. Suberiame miltus ir sviestą. Tešlą gerai išminkome (jei tešla limpa prie rankų, įberiame dar miltų).
- Tešlą iškočiojame, išklojame ja kepimo formą, sudedame pjaustytus obuolius, pabarstome cinamonu. Jei obuoliai rūgštūs, pabarstome cukraus pudra.
- Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~ 25 min.
- Tuo tarpu kiaušinių baltymus išplakame su likusiu cukrumi ir vanile iki standžių putų.
- Išplaktus baltymus tolygiai paskirstome ant iškepto pyrago ir pakepame dar ~ 7 min.
- Pyragui leidžiame truputį atvėsti orkaitėje, o ištraukus pilnai atvėsiname kambario temperatūroje.
- Pyragas skaniausias sekančią dieną, kai pastovi ir pasipuošia mažais lašeliais.
- Skanaus:)