Obuolių pyragas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Labai greitas, gardus ir paprastas pyragas, tinkantis ne tik kasdieniam, bet ir švenčių stalui.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Kepimo milteliai 2 šaukštas (-ai)
  • Obuoliai 5 vnt
  • Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus arba lydyto sviesto 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilinis cukrus 2 g

Eiga

  1. Nulupame ir supjaustome obuolius juostelėmis arba kubeliais, įberiame cinamono ir leidžiame kiek pastovėti.
  2. Į miltus supilame kepimo miltelius, išmaišome.
  3. Kiaušinius, aliejų (arba 200 g sviesto) ir cukrų išplakame plaktuvu.
  4. Į gautą masę įmaišome miltus. Kai jau bus vientisa, įmaišome likusius produktus.
  5. Tešla turėtų gautis nei skysta, nei tiršta - tokia, kad lengvai kristų nuo šaukšto.
  6. Ištepame kepimo indą aliejumi arba sviestu.
  7. Dedame keptis pyragą į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių apie 40 minučių, kol gražiai paruduos ir, įdėjus degtuką, jis bus sausas.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai