Obuolių pyragas
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Labai greitas, gardus ir paprastas pyragas, tinkantis ne tik kasdieniam, bet ir švenčių stalui.
Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt
- Kepimo milteliai 2 šaukštas (-ai)
- Obuoliai 5 vnt
- Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus arba lydyto sviesto 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilinis cukrus 2 g
Eiga
- Nulupame ir supjaustome obuolius juostelėmis arba kubeliais, įberiame cinamono ir leidžiame kiek pastovėti.
- Į miltus supilame kepimo miltelius, išmaišome.
- Kiaušinius, aliejų (arba 200 g sviesto) ir cukrų išplakame plaktuvu.
- Į gautą masę įmaišome miltus. Kai jau bus vientisa, įmaišome likusius produktus.
- Tešla turėtų gautis nei skysta, nei tiršta - tokia, kad lengvai kristų nuo šaukšto.
- Ištepame kepimo indą aliejumi arba sviestu.
- Dedame keptis pyragą į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių apie 40 minučių, kol gražiai paruduos ir, įdėjus degtuką, jis bus sausas.
- Skanaus:)