Obuolių pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Patiekiant karštą puikiai tinka su ledais.
Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt
- Kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Įkaitname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardelę (kepiau kvadratinėje 24x24 cm) įklojame kepimo popieriumi, patepame labai nedaug sviestuku, pabarstome miltais. Supjaustytus obuolius apiberiame trupučiu vanilinio cukraus, cinamonu, šiek tiek paprasto cukraus, sumaišome, suberiame ant skardos.
- Tešlai trynius gerai išsukame su likusiu cukrumi. Beriame po truputi miltus, gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standumo ir po truputį lengvais judesiais įsukame į tešlą
- Gauta mase gražiai apliejame obuolių skilteles. Šauname į karštą orkaitę ir kepame apie 40 minučių (patikriname mediniu pagaliuku ar iškepė). Pyrago viršus gaunasi traškus, o apačioje - saldžiarūgščiai susikaramelizavę obuoliai.