Obuolių pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Paprastas, tačiau neprastas biskvitinis obuolių pyragas.
Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt
- Aliejus 140 ml
- Cukrus 125 g
- Vanilė 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 190 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą.
- Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjauname įstrižai, kad būtų tarsi "dryžuoti".
- Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi (aš bėriau rudąjį cukrų). Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje, kol gražiai paruduos.