Obuolių pyragas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Paprastas, tačiau neprastas biskvitinis obuolių pyragas.

Ingredientai

  • Obuoliai 4 vnt
  • Aliejus 140 ml
  • Cukrus 125 g
  • Vanilė 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 190 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą.
  2. Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjauname įstrižai, kad būtų tarsi "dryžuoti".
  3. Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi (aš bėriau rudąjį cukrų). Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje, kol gražiai paruduos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!