Obuolių ir kriaušių pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 18, 2017
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Tai labai paprastas ir lengvas receptas. Net obuolių ir kriaušių įdaro pakepinimas su cukrumi nepadaro jo sudėtingu.

Ingredientai

  • Kriaušės 1 vnt
  • Obuoliai 1 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Sviestas 150 g
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 100 g
  • Miltai 170 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Migdolai 50 g
  • Pienas 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Obuolį ir kriaušę nulupkite, išimkite seklines, supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, apšlakstykite pusės citrinos sultimis.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto. Sudėkite vaisius, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Maišydami kaitinkite, kol obuoliai suminkštės.
  3. Į dubenį suberkite miltus, maltus migdolus, sodą išmaišykite.
  4. Atskirame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinius su pienu ir vaniliniu cukrumi.
  5. Sviestą ištrinkite su cukrumi. Berkite ir pilkite pakaitomis po dalį miltų ir kiaušinių mišinio, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Pirmus ir paskutinius suberkite miltus.
  6. Tešlą sudėkite į pyrago formą (23 cm skersmens). Ant viršaus tolygiai paskleiskite vaisių įdarą.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!