Obuolių ir kriaušių pyragas
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Tai labai paprastas ir lengvas receptas. Net obuolių ir kriaušių įdaro pakepinimas su cukrumi nepadaro jo sudėtingu.
Ingredientai
- Kriaušės 1 vnt
- Obuoliai 1 vnt
- Citrina 1 vnt
- Sviestas 150 g
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 100 g
- Miltai 170 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Migdolai 50 g
- Pienas 2 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Obuolį ir kriaušę nulupkite, išimkite seklines, supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, apšlakstykite pusės citrinos sultimis.
- Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto. Sudėkite vaisius, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Maišydami kaitinkite, kol obuoliai suminkštės.
- Į dubenį suberkite miltus, maltus migdolus, sodą išmaišykite.
- Atskirame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinius su pienu ir vaniliniu cukrumi.
- Sviestą ištrinkite su cukrumi. Berkite ir pilkite pakaitomis po dalį miltų ir kiaušinių mišinio, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Pirmus ir paskutinius suberkite miltus.
- Tešlą sudėkite į pyrago formą (23 cm skersmens). Ant viršaus tolygiai paskleiskite vaisių įdarą.
- Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.