Nekeptas citrininis sausainių tortas su maskarpone
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
#velykųpatiekalai #desertųreceptai #kepiniai #desertai #sausainiai #tortųreceptai #gimtadieniopatiekalai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Smaguriams tikrai patiks šis ypač lengvai ir greitai paruošiamas, gaivus, nekeptas citrininis sausainių tortas su maskarpone. Paprasčiau nebūna.
Ingredientai
- Sausainiai 300 g
- Sviestas 150 g
- Maskarponė 500 g
- Citrinų sultys 5 šaukštas (-ai)
- Citrinos žievelė 1 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 200 ml
- Želatina 20 g
- Cukrus 200 g
Eiga
- Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame 1 val., kad išbrinktų.
- Sausainius sutrupiname rankomis arba elektriniu smulkintuvu.
- Sviestą išlydome ir sumaišome su jau susmulkintais sausainiais. Gauta mase išklojame apvalią torto kepimo formą su nuimamais kraštais.
- Želatiną pakaitiname ant viryklės, tačiau neužviriname. Tuomet būtina ją atvėsinti.
- Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir tarkuotas citrinos žieveles. Supilame atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Paruoštą masę su maskarpone tepame ant sausainių trupinių.
- Galima papuošti šokolado drožlėmis, lydytu šokoladu, spalvotais pabarstukais ar šilauogėmis.
- Dedame į šaldytuvą 4 val., kad sustingtų.
- Skanaus!