Negriukas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

O kas gi neprisimena šio pyrago iš vaikystės? Pradžiugkinkime savo namiškius ir draugus šiuo legendiniu pyragu - keksu. 

Ingredientai

  • Margarinas 250 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Kakava 3 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 7 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kefyras 6 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 4 vnt

Eiga

  1. Margariną, cukrų, kakavą ir vandenį sudedame ir supilame į puodą, pakaitiname, išmaišome ir, užvirus, paverdame dar 5 min., kol masės paviršius pradės blizgėti. Iš išvirtos masės atskirai atidedame 7 v. š. – kepinio viršui aptepti.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Supilame išvirtą masę, įpilame kefyro, įdedame kiaušinių trynius. Viską išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame ir atsargiai sumaišome su tešla.
  3. Tešlą supilame į formą, išteptą aliejumi ir apibarstytą maltais džiūvėsėliais (jeigu kepate silikoninėje formoje, tada formos niekuo netepkite). Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Pyragui atvėsus, viršų aptepame atidėta šokoladine mase.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!