Natūraliame jogurte marinuota vištiena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Švelnus citrinų ir česnakų aromato jogurto marinatas, kurio dėka vištiena tampa minkšta ir aromatinga. Pagal šį receptą paruoštą vištieną galima kepti orkaitėje arba ant grotelių.
Ingredientai
- Natūralus jogurtas 1 stiklinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Česnakų skiltelės 4 vnt
- Džiovintas raudonėlis 1/2 šaukštas (-ai)
- Vidutinė citrina 1 vnt
- Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Malti pipirai Pagal skonį
- Šviežios petražolės Pagal skonį
- Vištiena 1 kg
Eiga
- Paruoškite marinatą: inde sumaišykite jogurtą, trintą česnaką, alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir pipirus. Su smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę, taip pat įspauskite apie 1-2 šaukštus citrinos sulčių. Stambiai papjaustykite petražolių, įdėkite į mišinį ir viską gerai išmaišykite.
- Į užspaudžiamą maišelį sudėkite vištieną ir marinatą. Kaip įmanoma tolygiau paskirstykite marinatą, kad juo pasidengtų visi vištienos gabaliukai. Sandariai uždarykite maišiuką ir atvėsinkite šaldytuve apie 30 min.
- Marinuotą vištieną galite kepti įkaitintoje orkaitėje arba ant grotelių.