Natūraliame jogurte marinuota vištiena

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Švelnus citrinų ir česnakų aromato jogurto marinatas, kurio dėka vištiena tampa minkšta ir aromatinga. Pagal šį receptą paruoštą vištieną galima kepti orkaitėje arba ant grotelių.

Ingredientai

  • Natūralus jogurtas 1 stiklinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakų skiltelės 4 vnt
  • Džiovintas raudonėlis 1/2 šaukštas (-ai)
  • Vidutinė citrina 1 vnt
  • Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malti pipirai Pagal skonį
  • Šviežios petražolės Pagal skonį
  • Vištiena 1 kg

Eiga

  1. Paruoškite marinatą: inde sumaišykite jogurtą, trintą česnaką, alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir pipirus. Su smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę, taip pat įspauskite apie 1-2 šaukštus citrinos sulčių. Stambiai papjaustykite petražolių, įdėkite į mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į užspaudžiamą maišelį sudėkite vištieną ir marinatą. Kaip įmanoma tolygiau paskirstykite marinatą, kad juo pasidengtų visi vištienos gabaliukai. Sandariai uždarykite maišiuką ir atvėsinkite šaldytuve apie 30 min.
  3. Marinuotą vištieną galite kepti įkaitintoje orkaitėje arba ant grotelių.

Panašūs receptai