Naminis pomidorų padažas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Padažas, kuris tinka beveik prie visko!
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 2 vnt
- Imbieras 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Čili prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
- Pomidorai 800 g
- Rudasis cukrus 100 g
- Vynas raudonas 100 ml
- Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
- Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Susmulkinkite česnakus, svogūnus, čili pipirą, imbierą ir pomidorus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Į keptuvę suberkite smulkintus svogūnus, imbierą, česnakus ir čili pipirą ir apkepkite kol suminkštės (apie 15 minučių). Suberkite likusius ingridientus ir pamaišydami virinkite 30 minučių kol mišinys sutirštės ir įgaus lipnumo.
- Iš lėto atvėsinkite ir suplakite su mikseriu kol masė taps vientisa. Visiškai atvėsintas ir laikomas šaldytuve šis padažas bus tinkamas vartojimui apie 3 mėnesius.
- Skanaus!