Naminis pomidorų padažas

Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Padažas, kuris tinka beveik prie visko!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 2 vnt
  • Imbieras 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Čili prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
  • Pomidorai 800 g
  • Rudasis cukrus 100 g
  • Vynas raudonas 100 ml
  • Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Susmulkinkite česnakus, svogūnus, čili pipirą, imbierą ir pomidorus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  2. Į keptuvę suberkite smulkintus svogūnus, imbierą, česnakus ir čili pipirą ir apkepkite kol suminkštės (apie 15 minučių). Suberkite likusius ingridientus ir pamaišydami virinkite 30 minučių kol mišinys sutirštės ir įgaus lipnumo.
  3. Iš lėto atvėsinkite ir suplakite su mikseriu kol masė taps vientisa. Visiškai atvėsintas ir laikomas šaldytuve šis padažas bus tinkamas vartojimui apie 3 mėnesius.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!