Naminis plovas
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Pradžiuginkite savo šeimyną skaniu naminiu plovu. Kviečiame Jus išbandyti šį receptą!
Ingredientai
- Kiaulienos sprandinė 1 kg
- Svogūnai 0.8 kg
- Morkos 0.8 kg
- Aliejus 200 ml
- Česnakas 3 vnt
- Čili pipirai 2 vnt
- Juodieji pipirai 5 g
- Paprikos milteliai 5 g
- Prieskoniai uzbekiškam plovui 5 g
- Druska 10 g
- Ryžiai "Uncle Ben's" 500 g
Eiga
- Kiaulienos sprandinę supjaustome gabalėliais 2*2 cm. Barstome prieskoniais, sudedame žiedais pjaustytus svogūnus (2 vnt) ir marinuojame 6 val.
- Į maksimaliai įkaitintą špižinį troškintuvą (ne mažesnį kaip 4 ltr) pilame aliejų, dedame kiaulienos sprandinę (nurinkus nuo jos marinavimui skirtus svogūnus) ir gerai apskrudiname.
- Dedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, česnako 3 pilnas galvutes (juos skiltelėmis skirstyti nereikia, tik nupjauname šakneles) ir smulkintus čili pipiriukus.
- Nuolat maišant pakepiname apie 2 - 4 min. Toliau dedame smulkiais šiaudeliais pjaustytas morkas, visus prieskonius ir dar kepiname, viską nuolat maišant apie 10 min.
- Ryžius verdame 10 min., gerai nusausiname ir sudedame palaipsniui į troškintuvą.
- Atsargiai permaišius, sumažinama kaitra iki minimumo, troškintuvas sandariai uždengiamas. Taip plovas paliekamas brandintis apie 30 min.