Naminis plovas

Šefo receptai
Įkėlė: Kov 28, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Pradžiuginkite savo šeimyną skaniu naminiu plovu. Kviečiame Jus išbandyti šį receptą!

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 1 kg
  • Svogūnai 0.8 kg
  • Morkos 0.8 kg
  • Aliejus 200 ml
  • Česnakas 3 vnt
  • Čili pipirai 2 vnt
  • Juodieji pipirai 5 g
  • Paprikos milteliai 5 g
  • Prieskoniai uzbekiškam plovui 5 g
  • Druska 10 g
  • Ryžiai "Uncle Ben's" 500 g

Eiga

  1. Kiaulienos sprandinę supjaustome gabalėliais 2*2 cm. Barstome prieskoniais, sudedame žiedais pjaustytus svogūnus (2 vnt) ir marinuojame 6 val.
  2. Į maksimaliai įkaitintą špižinį troškintuvą (ne mažesnį kaip 4 ltr) pilame aliejų, dedame kiaulienos sprandinę (nurinkus nuo jos marinavimui skirtus svogūnus) ir gerai apskrudiname.
  3. Dedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, česnako 3 pilnas galvutes (juos skiltelėmis skirstyti nereikia, tik nupjauname šakneles) ir smulkintus čili pipiriukus.
  4. Nuolat maišant pakepiname apie 2 - 4 min. Toliau dedame smulkiais šiaudeliais pjaustytas morkas, visus prieskonius ir dar kepiname, viską nuolat maišant apie 10 min.
  5. Ryžius verdame 10 min., gerai nusausiname ir sudedame palaipsniui į troškintuvą.
  6. Atsargiai permaišius, sumažinama kaitra iki minimumo, troškintuvas sandariai uždengiamas. Taip plovas paliekamas brandintis apie 30 min.

Panašūs receptai