Naminis mėsos troškinys

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Pats gardžiausias troškinys gaminamas pagal senovinį močiutės receptą.

Ingredientai

  • Jautiena 500 g
  • Svogūno 2 vnt
  • Grietinėlė 150 g
  • Gartyčios 1 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Malta paprika Pagal skonį

Eiga

  1. Nuplautą ir nusausintą jautieną supjaustyti juostelėmis, apkepti gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje;
  2. Svogūnus supjaustyti žiedais, suberti į keptuvę su jau apkepinta mėsa;
  3. Suberti miltus, gerai išmaišyti, užpilti stikline vandens, sumažinti ugnį ir mėsą uždengtą dangčiu troškinti apie 40-50 min;
  4. Tada įberti druskos, pipirų, maltų paprikų prieskonius;
  5. Grietinę sumaišyti su garstyčiomis ir užpilti ant mėsos;
  6. Viską išmaišius dar troškinti apie 30 min.;
  7. Skanaus.

Panašūs receptai