Naminis mėsos troškinys
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Pats gardžiausias troškinys gaminamas pagal senovinį močiutės receptą.
Ingredientai
- Jautiena 500 g
- Svogūno 2 vnt
- Grietinėlė 150 g
- Gartyčios 1 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Malta paprika Pagal skonį
Eiga
- Nuplautą ir nusausintą jautieną supjaustyti juostelėmis, apkepti gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje;
- Svogūnus supjaustyti žiedais, suberti į keptuvę su jau apkepinta mėsa;
- Suberti miltus, gerai išmaišyti, užpilti stikline vandens, sumažinti ugnį ir mėsą uždengtą dangčiu troškinti apie 40-50 min;
- Tada įberti druskos, pipirų, maltų paprikų prieskonius;
- Grietinę sumaišyti su garstyčiomis ir užpilti ant mėsos;
- Viską išmaišius dar troškinti apie 30 min.;
- Skanaus.