Naminis majonezas be kiaušinių
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Naminis majonezas be kiaušinių- puikaus skonio, sveikesnė alternatyva įprastam, riebiam majonezui, tobulai kremiškas ir tirštas majonezas, kurį paruošite per keletą minučių. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Obuolių actas 1 šaukštas (-ai)
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Agavų sirupas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Konservuotų avinžirnių skysčio 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Visus ingredientus išskyrus aliejų supilti į elektrinį plaktuvą ir trumpai prasukti, kad viskas susimaišytų.
- Iš lėto pilti aliejų ir nedidelių greičiu viską plakti kol masė sutirštės. Jei trūkstą tirštumo, pilkite papildomai aliejaus.
- Šis majonezas šaldytuve gali stovėti iki savaitės.
- Nebijokite eksperimentuoti įdėdami vis kitą papildomą ingredientą, pavyzdžiui – apelsinų sulčių, majonezas taps gaivesnis ir labai tiks ant salotų.