Naminis ketčupas

Šefo receptai
Įkėlė: Rug 7, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Skanus ir iš natūralių produktų!

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Vidutinis svogūnas 1 vnt
  • Česnako skiltelės (susmulkintas) 2 vnt
  • Imbiero šaknis (2,5 cm dydžio, nulupta ir susmulkinta) 1 vnt
  • Raudonojo pipiro dribsniai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malti pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pomidorų pasta 2 šaukštas (-ai)
  • Pomidorai 800 g
  • Rudasis cukrus 50 g
  • Obuolių sidro actas 60 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Bazilikas, raudonėlis Pagal skonį

Eiga

  1. Nuimkite odeles nuo pomidorų. Geriausias būdas - pasiruoškite vieną indą su verdančiu vandeniu ir kitą su lediniu vandeniu. Iš pomidorų išpjaukite kotelius, o jų apačioje įrėžkite X su peiliu. Pomidorus dėkite į indą su verdančiu vandeniu, kai odelė pradės atsilupti, juos įmeskite į ledinį vandenį. Pasinaudodami peiliu nuo atvėsusių pomidorų nuimkite odelę.
  2. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, svogūnus supjaustykite pusmėnuliais ir kepkite apie 8 min. Sudėkite smulkintą česnaką, imbierą, raudonųjų pipirų dribsnius, maltus pipirus. Sudėkite pomidorų pastą, dažnai maišykite ir kepkite apie 2 min.
  3. Sudėkite pomidorus, cukrų (jo galite dėti mažiau / daugiau, priklausomai nuo individualaus skonio), actą, druską, baziliką ir raudonėlį. Masę virkite apie 20 min., kol ji taps tirštesnė ir blizgi.
  4. Pravėsusią masę sutrinkite. Paruoštas ketčupas šaldytuve gali laikytis apie 1 mėn. Taip pat jo galima pasigaminti daugiau ir užkonservuoti.

Panašūs receptai