Naminis ketčupas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Skanus ir iš natūralių produktų!
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Vidutinis svogūnas 1 vnt
- Česnako skiltelės (susmulkintas) 2 vnt
- Imbiero šaknis (2,5 cm dydžio, nulupta ir susmulkinta) 1 vnt
- Raudonojo pipiro dribsniai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Malti pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Pomidorų pasta 2 šaukštas (-ai)
- Pomidorai 800 g
- Rudasis cukrus 50 g
- Obuolių sidro actas 60 ml
- Druska Pagal skonį
- Bazilikas, raudonėlis Pagal skonį
Eiga
- Nuimkite odeles nuo pomidorų. Geriausias būdas - pasiruoškite vieną indą su verdančiu vandeniu ir kitą su lediniu vandeniu. Iš pomidorų išpjaukite kotelius, o jų apačioje įrėžkite X su peiliu. Pomidorus dėkite į indą su verdančiu vandeniu, kai odelė pradės atsilupti, juos įmeskite į ledinį vandenį. Pasinaudodami peiliu nuo atvėsusių pomidorų nuimkite odelę.
- Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, svogūnus supjaustykite pusmėnuliais ir kepkite apie 8 min. Sudėkite smulkintą česnaką, imbierą, raudonųjų pipirų dribsnius, maltus pipirus. Sudėkite pomidorų pastą, dažnai maišykite ir kepkite apie 2 min.
- Sudėkite pomidorus, cukrų (jo galite dėti mažiau / daugiau, priklausomai nuo individualaus skonio), actą, druską, baziliką ir raudonėlį. Masę virkite apie 20 min., kol ji taps tirštesnė ir blizgi.
- Pravėsusią masę sutrinkite. Paruoštas ketčupas šaldytuve gali laikytis apie 1 mėn. Taip pat jo galima pasigaminti daugiau ir užkonservuoti.