Naminiai žuvų piršteliai

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Senas geras žuvų pirštelių receptas. Pasigaminkite patys! Tai visai nesunku. Užtat visuomet žinosite, iš ko jie pagaminti, ir būsite tikri, kad jie tikrai švieži. Galite pasigaminti daugiau ir pasidėti į šaldymo kamerą kitam kartui.

Ingredientai

  • Menkių filė 500 g
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Čiobreliai Pagal skonį
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai Pagal skonį
  • Malti džiuvesėliai Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Žuvies filė supjaustykite pirštelių dydžio gabalėliais. Iš 500 g filė pagaminsite maždaug 12 pirštelių. Pabarstykite druska, pipirais.
  2. Pasiruoškite tris atskiras lėkštes su miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėlių trupiniais. Patarimas: į trupinius įmaišykite čiobrelių, tada žuvis įgaus subtilų aromatą.
  3. Pirštelius apvoliokite miltuose, paskui suvilgykite kiaušinio plakinyje ir pavoliokite trupiniuose.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvies pirštelius apie 5 minutes, kol jie paruduos. Kepdami vieną kartą apverskite. Jei mėgstate česnaką, pašlakstykite kepdami jo sultimis. Galima įmesti česnako skiltelę į įkaitintą aliejų.
  5. Iškepusius pirštelius trumpam uždėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalus, ir serviruokite su citrinos griežinėliais
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!