Naminiai žuvų piršteliai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Senas geras žuvų pirštelių receptas. Pasigaminkite patys! Tai visai nesunku. Užtat visuomet žinosite, iš ko jie pagaminti, ir būsite tikri, kad jie tikrai švieži. Galite pasigaminti daugiau ir pasidėti į šaldymo kamerą kitam kartui.
Ingredientai
- Menkių filė 500 g
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Čiobreliai Pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai Pagal skonį
- Malti džiuvesėliai Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Žuvies filė supjaustykite pirštelių dydžio gabalėliais. Iš 500 g filė pagaminsite maždaug 12 pirštelių. Pabarstykite druska, pipirais.
- Pasiruoškite tris atskiras lėkštes su miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėlių trupiniais. Patarimas: į trupinius įmaišykite čiobrelių, tada žuvis įgaus subtilų aromatą.
- Pirštelius apvoliokite miltuose, paskui suvilgykite kiaušinio plakinyje ir pavoliokite trupiniuose.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvies pirštelius apie 5 minutes, kol jie paruduos. Kepdami vieną kartą apverskite. Jei mėgstate česnaką, pašlakstykite kepdami jo sultimis. Galima įmesti česnako skiltelę į įkaitintą aliejų.
- Iškepusius pirštelius trumpam uždėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų riebalus, ir serviruokite su citrinos griežinėliais
- Skanaus!