Naminiai eklerai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Burnoje tirpstantys ir abejingų nepaliekantys naminiai eklerai. Pasigaminkime sau, namiškiams bei svečiams arba kolegoms darbe paskanauti. Taip pat tai gali būti puiki dovana einant į svečius arba netgi kam nors gimtadienio proga!

Ingredientai

  • Miltai 125 g
  • Sviestas 70 g
  • Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
  • Vanduo 250 ml
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Vanilinis pudingas 2 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Užviriname vandenį (galima naudoti ir pieną) su druska (žiupsnelis) ir vaniliniu cukrumi. Nuolat maišydami beriame miltus, kol susidarys vientisas gumulas. Šiek tiek ataušiname. Įmaišome po vieną išplaktus kiaušinius.
  2. Ant skardos ištiesiame kepimo popierių, patepame sviestu ir dviem šaukštais dedame pailgus tešlos gabalėlius (apie 6 cm ilgio ir 2 cm pločio). Patogiausia būtų masę dėti į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu ir taip formuoti eklerus. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, po to sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame 25 – 35 minutes, iki kol gražiai pagels.
  3. Neišjungę orkaitės, paliekame eklerus orkaitėje dar pusvalandžiui. Per tą laiką negalima atidaryti orkaitės! Leidžiame eklerams ataušti orkaitėje.
  4. KREMAS EKLERAMS (kremą įspausime iš šono į įpjautų eklerų vidurį). PLIKYTO KREMO RECEPTAS: 300 ml pieno, 1 vanilės lazdelės, 20 g bulvių krakmolo, 20 g miltų, 50 g cukraus, 3 kiaušinių trynių. Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną,į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tuomet ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą maišome ir beriame į pieną, maišome, kol pasidarys kremas. Atvėsiname ir dedame iš šono į įpjautų eklerų vidurį. JOGURTINIO KREMO RECEPTAS: 250 ml persikų jogurto, 250 ml plakamosios grietinėlės (35%), 50 g cukraus, 20 g želatinos. Želatiną ištirpiname. Ją supilame į jogurtą. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo ir supilame į jogurtą. KREMINIO SŪRIO RECEPTAS: 50 g cukraus, 250 g maskarponės sūrio, 150 g natūralaus jogurto, 1 citrina, 150 ml grietinėlės. Maskarponės sūrį ir jogurtą išmaišome su cukrumi ir įspaudžiame citrinos sulčių. Grietinėlę išplakame iki standumo ir supilame į maskarponės sūrį. Taip pat galima įpilti ištirpintos želatinos, kad masė kiek sustingtų.
  5. Papuoškite šokolado glazūra. Jai pagaminti reikės: 40 g sviesto, 40 g juodojo šokolado, 40 g cukraus, 70 ml grietinėlės (35%). Vietoj juodojo šokolado galite naudoti 25 g kakavos. Lydikite viską, kol patamsės.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!