Naminės dešrelės

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Kai pasiilgsti tikro naminio maisto - tradicinių naminių dešrelių receptas. 

Ingredientai

  • Kiauliena 0.8 kg
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaulių žarnos Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Kmynai 30 g
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 20 g
  • Miltai 20 g
  • Grietinė 1 stiklinė (-ės)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Muškato riešutas Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Į mėsmale sumaltą kiaulieną pridedame pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų ir česnako, pagardiname druska. Į masę supilame sultinio arba vandens, gerai išminkome ir paliekame keletui valandų pastovėti vėsioje patalpoje, kad įsisūrėtų ir vienodai pasiskleistų prieskoniai.
  2. Tokią masę sukišame į žarnas (ne kietai), dešreles vienodai persukame porcijomis. Prieš virdami dešreles keliose vietose pabadome pagaliuku, kad nesutrūkinėtų. Verdame pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje.
  3. Išvirusias dešreles apkepiname svieste ir patiekiame su bulvių koše ir kmynų padažu.
  4. Kmynų padažui: kmynus užplikome verdančiu vandeniu, 10 min palaikome ir perkošiame. Miltus pakepiname su sviestu ir praskiedžiame kmynų nuoviru, grietine. Sudedame prieskonius ir dar kiek pakaitiname, tačiau nebeviriname. Patiekiame pašildytoje padažinėje.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai