Naminės dešrelės
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Kai pasiilgsti tikro naminio maisto - tradicinių naminių dešrelių receptas.
Ingredientai
- Kiauliena 0.8 kg
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Svogūno roputės 2 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Kiaulių žarnos Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Kmynai 30 g
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 20 g
- Miltai 20 g
- Grietinė 1 stiklinė (-ės)
- Pipirai Pagal skonį
- Muškato riešutas Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Į mėsmale sumaltą kiaulieną pridedame pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų ir česnako, pagardiname druska. Į masę supilame sultinio arba vandens, gerai išminkome ir paliekame keletui valandų pastovėti vėsioje patalpoje, kad įsisūrėtų ir vienodai pasiskleistų prieskoniai.
- Tokią masę sukišame į žarnas (ne kietai), dešreles vienodai persukame porcijomis. Prieš virdami dešreles keliose vietose pabadome pagaliuku, kad nesutrūkinėtų. Verdame pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje.
- Išvirusias dešreles apkepiname svieste ir patiekiame su bulvių koše ir kmynų padažu.
- Kmynų padažui: kmynus užplikome verdančiu vandeniu, 10 min palaikome ir perkošiame. Miltus pakepiname su sviestu ir praskiedžiame kmynų nuoviru, grietine. Sudedame prieskonius ir dar kiek pakaitiname, tačiau nebeviriname. Patiekiame pašildytoje padažinėje.
- Skanaus!