Naminė pomidorų pasta
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Natūrali pomidorų pasta, kurią galima panaudoti ruošiant daugelį padažų ir kitų receptų.
Ingredientai
- Pomidorai 5 kg
- Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinos rūgštis 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Nulupkite pomidorus pasinaudoję karšto-ledinio vandens metodu. Juos supjaustykite ir išimkite sėkleles. Pomidorus sutrinkite iki glotnios košelės, įmaišykite citrinų rūgštį, druską,
- Gautą pomidorų piure tolygiai paskirstykite plonu sluoksniu kepimo skardose (turėtų užtekti dviejų didelių skardų). Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių C. Dėkite kepti 3-4 val., kas 30 min. pamaišykite pastą ir apkeiskite kepimo skardas, kad keptų vienodai.
- Kiek laiko kepti, priklauso nuo pomidorų sultingumo. Tikslas, kad kepant iš pomidorų pilnai išgaruotų visas skystis. Kai matysite, kad pomidorų pasta neteko daug skysčio, viską perkelkite į vieną skardą ir kepkite toliau.
- Pomidorų pasta bus paruošta, kai ji taps blizgi, plytų spalvos ir jos kiekis sumažės daugiau nei per pusę.
- Paruoštą pomidorų pastą užkonservuokite pasinaudoję vandens metodu. Taip pat ją galite laikyti šaldytuve arba užšaldyti (sudėkite į indelius, ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus - tai padės išlaikyti pastos skonį ir šviežumą).