Morkų tyrsriubė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Daržovių Sultinys 2 ml
- Morkos 2 vnt
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Tyrsriubei morkų kiekį reguliuoti pagal norimą sriubos tirštumą.
- Nuskustas morkas supjaustyti kubeliais ir virti ant nestiprios kaitros, kol suminkštės. Po to jas išgriebti, pertrinti per sietelį ir vėl sudėti į sultinį. Balinti morkų tyrsriubę kiaušinio tryniu, kurį paruošti kaip ir bulvių tyrsriubei.
- Į šią sriubą, prieš paduodant į stalą, galima įdėti atskirai išvirtų ryžių arba ją patiekti su nesaldžiais sausainėliais.
- Tyrsriubę galima virti iš morkų, bulvių ir kopūstų lygiomis dalimis.