Morkų, salierų ir obuolių salotos

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Morkų, salierų ir obuolių salotos - paprastos, labai skanios, gaivios ir, galima sakyti, tradiciškos lietuvių salotos, dvelkiančios vasara. Tačiau dažnai apie jas visai pamirštame. Ir veltui, nes jos yra labai sveikos, o jas gaminant visuomet galima improvizuoti įdedant kitus mėgstamus ingredientus.

Ingredientai

  • Morkos 4 vnt
  • Salieras 200 g
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Obuoliai 2 vnt
  • Petražolės Pagal skonį
  • Sezamo sėklos Pagal skonį
  • Actas Pagal skonį
  • Razinos Pagal skonį

Eiga

  1. Morkas ir obuolius sutarkuojame, supjaustome salierus mažais kubeliais, pagardiname aliejumi ir druska. Vietoj aliejaus galime naudoti ir majonezą.
  2. Salotas pabarstome cukrumi, viską gerai išmaišome.
  3. Jeigu mėgstate, salotas galite apibarstyti petražolėmis/svogūno laiškais, pakepintomis sezamo sėklomis, razinomis, apšlakstyti actu.
  4. Skanaus.

Panašūs receptai