Morkų pyragas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Skanutėlis, gardutėlis morkyčių pyragėlis.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Morkos 300 g
- Sviestas 200 g
- Cukraus pudra 200 g
- Grietinė 2 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Morkas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti sultis (arba galima naudoti morkų sulčių išspaudas, jos būna dar sausesnės).
- Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno.
- Į sviesto ir cukraus masę sukrėsti morkas, grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti (šaukštu).
- Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą. Tikslus formos dydis nėra svarbus, tinka ir apvali torto forma, ir kekso forma, tiesiog kuo pyragas storesnis, tuo ilgiau keps, bet kitavertus - iškepęs bus drėgnesnis.
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla, pyragas iškepė.
- Iškepus pyragą, palaukti 15-25 min, kol atvės. Skanaus!