Morkų pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Morkų pyragas

Ingredientai

  • Morkos 3 vnt
  • Aliejus 175 ml
  • Cukrus 175 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Razinos 100 g
  • Miltai 100 g
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muškato riešutas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Varškė 350 g
  • Sviestas 100 g
  • Baltasis šokoladas 100 g

Eiga

  1. Išplakti kiaušinius, aliejų, cukrų, sudėti smulkiai sutarkuotas morkas, razinas. Miltus sumaišyti su soda, cinamonu, tarkuotu muskato riešutu. Šį mišinį suberti į morkų masę. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi (jei tai ne silikoninė forma). Paruoštą tešlą supilti į formą, kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  2. Kremui varškę išplakti su kambario temperatūros sviestu, supilti ištirpintą šokoladą. Viską dar kartą išplakti iki vientisos masės.
  3. Iškeptą pyragą atvėsinti, perpjauti pusiau, pertepti kremu. Viršų sutepti kremu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!