Morkų pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Morkų pyragas
Ingredientai
- Morkos 3 vnt
- Aliejus 175 ml
- Cukrus 175 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Razinos 100 g
- Miltai 100 g
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Muškato riešutas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 350 g
- Sviestas 100 g
- Baltasis šokoladas 100 g
Eiga
- Išplakti kiaušinius, aliejų, cukrų, sudėti smulkiai sutarkuotas morkas, razinas. Miltus sumaišyti su soda, cinamonu, tarkuotu muskato riešutu. Šį mišinį suberti į morkų masę. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi (jei tai ne silikoninė forma). Paruoštą tešlą supilti į formą, kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Kremui varškę išplakti su kambario temperatūros sviestu, supilti ištirpintą šokoladą. Viską dar kartą išplakti iki vientisos masės.
- Iškeptą pyragą atvėsinti, perpjauti pusiau, pertepti kremu. Viršų sutepti kremu.