Morkų pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Morkų pyragas
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pasukos 3 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 2 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 400 g
- Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Morkos 2 stiklinė (-ės)
- Smulkintas kokosas 1 stiklinė (-ės)
- Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)
- Marinuoti ananasai 1 skardinė (-ės)
- Razinos 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Su burokine tarka sutarkuokite morkas ir susmulkinkite riešutus. Ištepkite kepimo skardą sviestu ir išbarstykite miltais.
- Į vidutinio dydžio dubenį atsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
- Dideliame dubenyje gerai sumaišykite kiaušinius, pasukas, aliejų, cukrų ir vanilę. Supilkite miltų mišinį ir vėl gerai išmaišykite.
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kokosų drožles, riešutus, smulkintus ananasus ir razinas.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Naudodami medinį šaukštą iš lėto įmaišykite morkų mišinį į tešlą.
- Tešlą supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite apie 1 valandą, kartais patikrindami su dantų krapštuku.
- Prieš patiekiant leiskite bent 20 minučių atvėsti. Galite patiekti su grietinėle arba kitokiu kremu pagal skonį.