Morkų ir kokosų pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Neįprastas, tačiau skanus morkų ir kokosų pyragas.

Ingredientai

  • Sviestas 250 g
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Miltai 200 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Morkos 200 g
  • Rudasis cukrus 25 g
  • Tirpintas sviestas 50 g
  • Kokosas 200 g
  • Cukraus pudra 10 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Ištirpinkite sviestą ir palikite kelioms minutėms ataušti. Tuomet sudėkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinius (3, nes 2 atskirsim nuo trynių, baltymų reikės glajui, o trynius galite sudėti į tešlą) gerai išplakite.
  2. Gerai persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Juos suberkite į sviesto ir cukraus mišinį, taip pat sudėkite kokoso drožles, žiupsnelį cinamono bei tarkuotas morkas ir viską gerai išmaišykite. Įpilkite maždaug pusę ar kiek daugiau stiklinės pieno, žiūrėkite pagal konsistenciją. Išmaišykite ir palikite kuriam laikui, kad kiek pabrinktų kokoso drožlės, apie 10 min.
  3. Tešlą supilkite į nedidelę riebalais išteptą skardą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie pusvalandį.
  4. Per tą laiką gerai sumaišykite visus pertepimui skirtus ingredientus. Dviejų kiaušinių baltymas, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties, 10 šaukštų cukraus pudros.
  5. Kiek praaušus mišiniu pertepkite pyragą. Pjaustykite ir patiekite ataušintą. Galite apibarstyti kokoso drožlėmis, galite pjauti pusiau ir glajų pertepti per pyrago viduriuką taip pat.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!