Morkų ir bananų pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Morkų ir bananų pyragas
Ingredientai
- Saulėgrąžų aliejus 150 ml
- Miltai 250 g
- Cukrus 150 g
- Lazdyno riešutai 60 g
- Morkos 125 g
- Bananas 2 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
- Sviestas 50 g
- Cukraus pudra 200 g
- Citrina Pagal skonį
Eiga
- Visus ingredientus(150 ml saulėgrąžų aliejaus 250 g miltų 2 šaukšteliai kepimo miltelių 150 g cukraus 60 g riešutų, stambiai sugrūstų 125 g smulkiai (bulvine tarka) tarkuotų morkų 2 prinokę bananai, sutrinti šakute 2 kiaušiniai 1 šaukštas pieno) suberti į vieną indą ir išmaišyti. Sukrėsti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepti ~50 min. 180 laipsnių orkaitėje.
- Dar karštą pyragą aptepiau tokiu glajumi: 50 g sviesto 2 šaukštai pieno 200 g cukraus pudros ½ citrinos sultys Pieną su sviestu pakaitinam, kol ištirps, tada suberiam cukraus pudrą ir supilam citrinų sultis. Gerai išsukam iki vientisos masės ir aptepam dar karštą pyragą.