Morengas su šokoladu ir trintomis avietėmis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Morengai - vis dar didelė paslaptis kiekvienai šeimininkei. Nežinant morengo gaminimo subtylybių jų niekada gerai neiškepsime, gausis kaip guma arba tiesiog kaip koks saldusis omletas... Čia pateikiame Jums visas recepto paslaptis, jeigu atidžiai seksite morengų gaminimo procesą, turėtų gautis puikiai ir turėtumėte gebėti įvaldyti šią techniką, o išmokus kepti nuostabiausius desertus su morengu, ypač tortus šventėms! Sėkmės!
Ingredientai
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukraus pudra arba miltelinis cukrus 100 g
- Juodasis šokoladas 30 g
- Avietės 100 g
- Grietinėlė 50 ml
- Krakmolas 5 g
- Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Jums reikės ne tik visų ingredientų, bet taip pat labai svarbu turėti didelį bliudelį, geriausia ne plastmasinį. Jeigu norite daryti daugiau morengo, turėkite omenyje, kad ruošiant yra labai svarbi taisyklė, kad 50g cukraus(miltelinio arba cukraus pudros) vienam baltymui.
- Kiaušinių baltymus plakite mikseriu (nedideliu greičiu) 3 min. Po to, padidinus greitį iki maksimalaus! Po truputį suberkite visą miltelinį cukrų ir plakite baltymus iki standžių putų. Baltymai bus tinkamai išplakti, kai apvertus indą, baltymai išlaikys savo formą ir nekris iš indo.
- Šokoladą susmulkinti (tam labai tinka bulvių skustukas) ir suberti į baltymų masę. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į formeles ar tiesiog galite padaryti didelį blyną ant blėtos.
- Jeigu kepate formelėse ar vienoje formoje, su mediniu pagaliuku perbraukite palei formelių sieneles, kad "kepami" morengai nepriliptų prie formelių.
- Įkaitinti orkaitę iki 100 laipsnių, ne daugiau.3 val. Džiovinkite 80-100 laipsnių temperatūroje. Kepame kiek praviroje orkaitėje, kad nesusidarytų drėgmė.
- Kol morengai vėsta, sutrinkite avietes, bet pasilikite kelias papuošimui. Sutrintas sumaišykite su grietinėle ir išplakite.
- Atvėsusius morengus pateikti su trintomis avietėmis. Galite abibarstyti kokosu. Taip juos papuošite.
- Skanaus!