Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Norint ko nors greito ir skanaus - tiršta ir itin švelni moliūgų sriuba, kuri puikiai tinka jaukiai vakarienei ar sotiems pietums. Pavaišink draugus kuminų sėklomis ir kokosų pienu pagardinta sriuba ir pamatysi, kaip visi norės pakartoti dar.

Ingredientai

  • Sviestinis moliūgas 1 kg
  • Svogūnas 2 vnt
  • Kokosų pienas 200 ml
  • Daržovių Sultinys 500 ml
  • Kuminų sėklos 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malta kalendra 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Moliūgų sėklos Pagal skonį
  • Moliūgų aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Nulupame moliūgą ir svogūnus, supjaustome 3 - 4 cm skersmens gabaliukais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame ~ 30 min. iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  2. Apkeptus moliūgus ir svogūnus sudedame į puodą, sutriname elektriniu trintuvu, supilame karštą sultinį, kokosų pieną, prieskonius ir dar kartą pertriname elektriniu trintuvu.
  3. Sriubą paragaujame, jei reikia, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Sriubą šiek tiek pakaitiname, bet užvirti nereikia.
  5. Išpilstome į lėkštes. Į kiekvieną lėkštę pašlakstome 1 valgomajį šaukštą moliūgų aliejaus ir kelis lašus kokosų pieno. Pabarstome kepintomis moliūgų sėklomis.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai