Moliūgų sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Moliūgų sriuba
Ingredientai
- Moliūgas 500 g
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Bulvės 1 vnt
- Morkos 2 vnt
- Sultinys Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Karis Pagal skonį
- Parmezano sūris 4 šaukštas (-ai)
- Ciabatta Pagal skonį
- Grietinėlė Pagal skonį
Eiga
- Moliūgą, bulvę ir mokras supjaustyti. Susmulkintą česnaką ir svogūną apkepti svieste, kol gražiai apskrus. Sudėti likusias daržoves, įpilti sultinio ir virti ant nedidelės ugnies 20 min., kol daržovės pilnai suminktės.
- Pagardinti prieskoniais, nukelti nuo ugnies.
- Sriubą sutrinti, supilti atgal į puodą, sudėti sūrį ir pakaitinti, kol jis išsilydys.
- Patiekti su duona ir jogurtu/ grietine.