Moliūgų sriuba
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Skani moliūgų sriuba
Ingredientai
- Svogūnas 2 vnt
- Morkos 2 vnt
- Moliūgas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Krabai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 100 ml
- Fermentinis sūris 50 g
- Sviestas 20 g
- Petražolės 5 g
Eiga
- Smulkiai susipjaustome svogūnus, smulkiai susitarkuojame morkas. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir ten pakepiname prieskonius, kol jie suputos. Tada sudedame svogūnus ir kepiname apie 5 min. Po to įdedame morkas ir dar šiek tiek pakepiname. Per tą laiką nupjauname moliūgo žievę, susipjaustome jį gabalėliais, ir sudedame į puodą. Įpilame vandens bei sudedame svogūnus su morkomis, sudedame gelsvės ir petražolių ryšulėlį, kvapniųjų ir juodųjų pipirų. Verdame kol moliūgas suminkštės. Išėmę žoleles, viską pertriname. Į pertrintą sriubą supilame grietinėlę, sudedami sūrį, šviežius susmulkintus krapus, druskos, sviesto. Užviriname.