Moliūgų sriuba

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skani moliūgų sriuba

Ingredientai

  • Svogūnas 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Moliūgas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Krabai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė 100 ml
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Sviestas 20 g
  • Petražolės 5 g

Eiga

  1. Smulkiai susipjaustome svogūnus, smulkiai susitarkuojame morkas. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir ten pakepiname prieskonius, kol jie suputos. Tada sudedame svogūnus ir kepiname apie 5 min. Po to įdedame morkas ir dar šiek tiek pakepiname. Per tą laiką nupjauname moliūgo žievę, susipjaustome jį gabalėliais, ir sudedame į puodą. Įpilame vandens bei sudedame svogūnus su morkomis, sudedame gelsvės ir petražolių ryšulėlį, kvapniųjų ir juodųjų pipirų. Verdame kol moliūgas suminkštės. Išėmę žoleles, viską pertriname. Į pertrintą sriubą supilame grietinėlę, sudedami sūrį, šviežius susmulkintus krapus, druskos, sviesto. Užviriname.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!