Moliūgų skonio kepta avižinė košė
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Moliūgų skonio kepta avižinė košė
Ingredientai
- Avižų dribsniai 2 stiklinė (-ės)
- Avižos 1 stiklinė (-ės)
- Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 vnt
- Muškatas 1 vnt
- Imbieras 1 vnt
- Gvazdikėliai 1 vnt
- Rudasis cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Moliūgas 2 stiklinė (-ės)
- Aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Pekano riešutų puselės 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Orkaitė – 200C.
- Sumaišyti avižinius dribsnius, avižas, kepimo miltelius, druską, prieskoniu ir cukrų.
- Sumaišyti pieną, moliūgų tyrę ir aliejų. Skystą masę sumaišyti su avižine mase.
- Viską sudėti į kepimo indą ir kepti 20 min.
- Išimti, įmaišyti 3/4 stiklinės smulkintų riešutų ir dar kepti 20 min., kol masė paviršiuje apskrus.
- Tiekti su klevų sirupu/jogurtu/pienu ir apibarstyti likusiais riešutais.