Moliūgų pyragas su riešutais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Moliūgų pyragas su riešutais

Ingredientai

  • Moliūgas 400 g
  • Lazdyno riešutai 100 g
  • Miltai 250 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 250 g
  • Sviestas 120 g
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame juos su puse kiekio cukraus, kurį dedame palaipsniui visą laiką plakant. Sviestą išsukame su likusiu cukrumi, įmaišome trynius, tada miltus su kepimo milteliais ir galiausiai standžiai išplaktus baltymus. Sudedame moliūgą ir riešutus bei prieskonius, kepame kekso formoje 180 laipsnių apie valandą. Pagaliuku tikriname ar pyragas iškepęs.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!