Moliūgų pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Tiesiog tirpstantis burnoje gardus moliūgų pyragas su šokolado, riešutų ir grietinėlės glajumi.

Ingredientai

  • Moliūgas 500 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 4 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 50 ml
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė 100 ml
  • Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
  • Baltasis šokoladas 60 g
  • Riešutai 10 g

Eiga

  1. Sumalame arba sutarkuojame moliūgą, paliekame pastovėti, kad kiek išsiskirtų sultys.
  2. Labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi.
  3. Iš moliūgų išsiskyrusias sultis nusunkiame, supilame į kiaušinių masę kartu su aliejumi, viską gerai išmaišome.
  4. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu. Galite įdėti muskato riešuto, jeigu mėgstate.
  5. Viską supilame į prieš tai paruoštą masę, viską gerai išmaišome.
  6. Supilame pyrago masę į kepimo indą, išteptą sviestu.
  7. Kepame 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
  8. Kol kepasi pyragas, paruošiame glajų. Išlydome baltą šokoladą, palaukiame kol kiek pravės, tuomet, išplakę grietinėlę su cukraus pudra, supilame kartu, gerai išmaišome ir šiuo glajumi aptepame pyrago viršų.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai