Moliūgų pyragas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Tiesiog tirpstantis burnoje gardus moliūgų pyragas su šokolado, riešutų ir grietinėlės glajumi.
Ingredientai
- Moliūgas 500 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Aliejus 50 ml
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 100 ml
- Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
- Baltasis šokoladas 60 g
- Riešutai 10 g
Eiga
- Sumalame arba sutarkuojame moliūgą, paliekame pastovėti, kad kiek išsiskirtų sultys.
- Labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi.
- Iš moliūgų išsiskyrusias sultis nusunkiame, supilame į kiaušinių masę kartu su aliejumi, viską gerai išmaišome.
- Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu. Galite įdėti muskato riešuto, jeigu mėgstate.
- Viską supilame į prieš tai paruoštą masę, viską gerai išmaišome.
- Supilame pyrago masę į kepimo indą, išteptą sviestu.
- Kepame 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
- Kol kepasi pyragas, paruošiame glajų. Išlydome baltą šokoladą, palaukiame kol kiek pravės, tuomet, išplakę grietinėlę su cukraus pudra, supilame kartu, gerai išmaišome ir šiuo glajumi aptepame pyrago viršų.
- Skanaus!