Moliūgų pyragas

Tiesiog tirpstantis burnoje gardus moliūgų pyragas su šokolado, riešutų ir grietinėlės glajumi.

Tiesiog tirpstantis burnoje gardus moliūgų pyragas su šokolado, riešutų ir grietinėlės glajumi.

Ingredientai

Moliūgas 500 g
Kiaušiniai 2 vnt
Cukrus 4 šaukštas (-ai)
Aliejus 50 ml
Miltai 2 stiklinė (-ės)
Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Grietinėlė 100 ml
Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
Baltasis šokoladas 60 g
Riešutai 10 g
  • 1

    Sumalkite arba sutarkuokite moliūgą, palikite pastovėti, kad kiek išsiskirtų sultys.

  • 2

    Labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi.

  • 3

    Iš moliūgų išsiskyrusias sultis nusunkite, supilkite į kiaušinių masę kartu su aliejumi, viską gerai išmaišykite.

  • 4

    Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu. Galite įdėti muskato riešuto, jeigu mėgstate.

  • 5

    Viską supilkite į prieš tai paruoštą masę, viską gerai išmaišykite.

  • 6

    Supilkite pyrago masę į kepimo indą išteptą sviestu.

  • 7

    Kepkite 45 minutes 180 C orkaitėje.

  • 8

    Kol kepasi pyragas, paruoškite glajų. Išlydykite baltą šokoladą, palaukite kol kiek pravės, tuomet išplakę grietinėlę su cukraus pudra supikite kartu, gerai išmaišykite ir šiuo glajumi aptepkite pyrago viršų.

  • 9

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Varške įdaryti makaronai 5min