Moliūgų lietiniai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Moliūgo skonio lietiniai su moliūgų varškės įdaru.

Ingredientai

  • Miltai 100 g
  • Moliūgų pyrago prieskoniai 10 g
  • Dideli kiaušiniai 3 vnt
  • Cukrus 30 g
  • Moliūgų piurė 300 g
  • Šiltas pienas 350 ml
  • Sviestas (ištirpintas) 60 g
  • Maskarponė 240 g
  • Druska 2 žiupsnelis
  • Cukraus pudra arba klevų sirupas Pagal skonį

Eiga

  1. Inde sumaišykite miltus, 5 gramus prieskonių mišinio ir žiupsnelį druskos.
  2. Kitame inde išplakite kiaušinius, cukrų, 75 gramus moliūgų tyrės. Įmaišykite pieną, 45 gramus ištirpinto sviesto. Supilkite miltų mišinį, gerai išmaišykite ir palaikykite šaldytuve apie 1 val.
  3. Įdaras. Sumaišykite maskarponės arba kitokį kreminį sūrį su cukraus pudra arba klevų sirupu (pagal jūsų skonį), sudėkite likusią moliūgų tyrę, prieskonių mišinį ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Keptuvę patepkite sviestu. Pilkite tešlos, ją išlyginkite keptuvėje, kad pilnai padengtų paviršių plonu sluoksniu. Kepkite 2 min., apveskite ir pakepkite dar apie 30 s. Taip kepkite blynus iš visos tešlos,. Iškeptus blynus laikykite šiltai.
  5. Į lietinius dėkite 2 šaukštus įdaro, susukite ir papuoškite riešutais ar cukraus pudra. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!