Moliūgų lietiniai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Moliūgo skonio lietiniai su moliūgų varškės įdaru.
Ingredientai
- Miltai 100 g
- Moliūgų pyrago prieskoniai 10 g
- Dideli kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 30 g
- Moliūgų piurė 300 g
- Šiltas pienas 350 ml
- Sviestas (ištirpintas) 60 g
- Maskarponė 240 g
- Druska 2 žiupsnelis
- Cukraus pudra arba klevų sirupas Pagal skonį
Eiga
- Inde sumaišykite miltus, 5 gramus prieskonių mišinio ir žiupsnelį druskos.
- Kitame inde išplakite kiaušinius, cukrų, 75 gramus moliūgų tyrės. Įmaišykite pieną, 45 gramus ištirpinto sviesto. Supilkite miltų mišinį, gerai išmaišykite ir palaikykite šaldytuve apie 1 val.
- Įdaras. Sumaišykite maskarponės arba kitokį kreminį sūrį su cukraus pudra arba klevų sirupu (pagal jūsų skonį), sudėkite likusią moliūgų tyrę, prieskonių mišinį ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvę patepkite sviestu. Pilkite tešlos, ją išlyginkite keptuvėje, kad pilnai padengtų paviršių plonu sluoksniu. Kepkite 2 min., apveskite ir pakepkite dar apie 30 s. Taip kepkite blynus iš visos tešlos,. Iškeptus blynus laikykite šiltai.
- Į lietinius dėkite 2 šaukštus įdaro, susukite ir papuoškite riešutais ar cukraus pudra. Skanaus!