Moliūgų cukatos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Moliūgų cukatos
Ingredientai
- Cukrus 800 g
- Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 1 vnt
- Cinamonas Pagal skonį
- Moliūgas 4 kg
Eiga
- Nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Sekančią rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius. Vakare, moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min, kad neištežtu. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę (aš dėjau į labiau įkaitintą, kažkur apie 80 laipsnių), dureles palikti šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val (man tai užtruko daug ilgiau, džiovinau apie 6val.). Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis džiovintais moliūgėliais. Bent man skonis paliko labai neblogą įspūdį - puikiai tinka prie arbatos puodelio.