Moliūgų cukatos

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Moliūgų cukatos

Ingredientai

  • Cukrus 800 g
  • Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Moliūgas 4 kg

Eiga

  1. Nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Sekančią rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius. Vakare, moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min, kad neištežtu. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę (aš dėjau į labiau įkaitintą, kažkur apie 80 laipsnių), dureles palikti šiek tiek pravertas, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val (man tai užtruko daug ilgiau, džiovinau apie 6val.). Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis džiovintais moliūgėliais. Bent man skonis paliko labai neblogą įspūdį - puikiai tinka prie arbatos puodelio.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!