Moliūgų apkepas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Moliūgų apkepas
Ingredientai
- Moliūgas 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
- Fermentinis sūris 50 g
Eiga
- Gabalą moliūgo nusilupam ir metam į puodą su vandeniu apvirimui.
- Kol moliūgas suminkštės (apie 10 min nuo užvirimo), pasikepinam smulkiai supjaustytą svogūną su tarkuota morkyte.Aš dar dėjau nubrauktą arbatinį šaukštelį indiškų prieskonių, bet puikiai tiktų ir karis.
- Išsiplakam kiaušinius su pienu, įberiam ten džiuvėsėlius, druskos, pipirų, krapų jei turim, įtarkuojam fermentinio sūrį, sudedam svogūnus, morkas ir moliūgą, sutrintą šakute. Gerai viską išmaišom, dedam į riebalais išteptą formą ir kepam. Temperatūra apie 180-200 laipsnių, laikas iš akies...