Močiutės sausainiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Gardūs močiutės sausainiai

Ingredientai

  • Miltai 400 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Margarinas 250 g
  • Pienas 125 ml
  • Medus 4 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Margariną gerai ištrinkite. Toliau maišant įmušti kiaušinį, supilti pieną, sudėti medų, aguonas. Suberti persijotus multus ir išminkyti vienalytę tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti kokiai valandai į šaldytuvą.
  2. Atšalusią tešlą permalkite mėsmale, sudėkite nedideliais kauburėliais (aš dariau su česnakų spaudykle). Dėkite suformuotus sausainius į išklotą kepimo popieriumi skardą ir šaukite į įkaitintą iki 250 laipsnių orkaitę. Kepkite kol gražiai parus. Man degė tokiame karštyje, nes tešlos su medum linkę degti, todėl kepiau dau mažesnėje temperatūroje. Iškeptus ir atvėsintus gausiai pabarstyti cukraus pudra.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!