Tradicinė lietuviška močiutės šaltiena
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Tradicinis lietuviškos šaltienos paruošimo būdas. Visuomet skanu! Tinka valgyti su karštomis bulvėmis.
Ingredientai
- Karka 1 kg
- Kulniukai 1 vnt
- Uodegytės 2 vnt
- Vištienos ketvirtis 1 vnt
- Kiaulienos kumpis 500 g
- Svogūnas 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Lauro lapai 5 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Česnakas 5 skiltelė (-ės)
- Abrikosas Pagal skonį
Eiga
- Mėsą nuplaukite, nuskuskite šerelius nuo karkos, kulniukų ir uodegyčių, palikite šaltame vandenyje pamirkti.
- Sudėkite mėsą į puodą. Vandens pilkite tiek, kad ją visą apsemtų, ar šiek tiek daugiau, nes jis verdant mėsai nugaruos, o virimo proceso metu vėl pilti vandens nepatartina, nes šaltiena gali nelabai sustingti.
- Vandenį padruskinkite ir virkite valandą.
- Po valandos virimo, sudėkite į puodą ketvirčiais supjaustytą morką ir svogūną (kad greičiau apvirtų dalinkite daržoves į 4 dalis), sudėkite lauro lapelius, įberkite pipirų.
- Dar po valandos virimo išjunkite ugnį.
- Supjaustykite morką griežinėliais.
- Perkoškite sultinį, kad nebeliktų smulkių kauliukų.
- Puode virusius svogūnus, lauro lapelius išimkite ir išmeskite – jų nebereikės, savo skonį sultiniui jau suteikė.
- Į lėkštutes gražiai sudėkite mėsytę, abrikosus, morkas, smulkintą česnaką ir užpilkite sultiniu. Palikite atvėsti ir po to padėkite į šaldytuvą, jog sustingtų.
- Skanaus!