Minkštas meduolis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Puikus meduolis šventėms.

Ingredientai

  • Medus 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinėlė 200 g
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
  • Uogienė Pagal skonį

Eiga

  1. Į medų (tinka dirbtinis) sudėti prieskonius ir 3 min. pavirinti ant nestiprios kaitros. Nukelti nuo kaitravietės, sudėti sviestą ir maišant jį ištirpinti.
  2. Masę atvėsinti, į ją supilti su soda ar kepimo milteliais išsuktą grietinę ir su cukrumi ištrintus kiaušinius. Iš lėto sukant, suberti miltus.
  3. Tešlą supilti į riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą, gražiai išlyginti jos paviršių. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių.
  4. Iškepusį meduolį atvėsinti, perpjauti per pusę ir pertepti rūgščia uogiene arba obuolių koše. Pateikti auštoje vazoje ant kojelės, supjaustytą rombeliais arba kubeliais.

Panašūs receptai