Minkštas meduolis
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Skanutėlis, minkštutėlis meduolinis pyragėlis.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 3 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Medus 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Džiuvesėliai Pagal skonį
Eiga
- Pirmiausiai paruošiame deginto cukraus tirpalą: sausoje keptuvėje kaitiname cukrų, kol jis patamsėja. Po to įpilame 0,5 stiklinės vandens ir mediniu šaukštu ant silpnos kaitros maišome, kol ištirpsta cukraus karamelė.
- Į deginto cukraus skystimą sudedame medų, cukrų, sviestą bei prieskonius ir užviriname. Trynius išsukame su grietine, suberiame sodą ir supilame į atvėsintą medaus ir prieskonių masę. Viską gerai išmaišome, sukant įsijojame miltus.
- Meduolio tešlą, kuri turi būti grietinės tirštumo, pilame į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą arba kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame nekarštoje, 120°C temperatūros orkaitėje 30-40 min. Atvėsiname skardoje.
- Patiekdami papuošiame meduolį miltiniu cukrumi ir supjaustome nestambiais rombeliais arba kvadratėliais.
- Skanaus:)