Migdolų tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Pasakiško skonio migdolų tortas!
Ingredientai
- Pyragui pačiam. Šaldyta sluoksniuota tešla 1 vnt
- Kiaušinių tryniai, vieno reikės įdarui 1 vnt
- Migdolai kapoti 100 g
- Torto įdarui. Sviestas 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Malti migdolai 150 g
- Citrinos žievelė 2 šaukštas (-ai)
- Romas 2 šaukštas (-ai)
- Vanilinis pudingas 1 vnt
Eiga
- Vanilinį pudingą suberkite į pieną ir pavirinkite.
- Atšildytą sviestą išmaišykite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele, maltais migdolais.
- Šią masę įmaišykite į vanilinį pudingą ir įpilkite šlakelį romo.
- Vieną pusę tešlos iškočiokite ir įdėkite į kepimo indą prieš tai jį patepę sviestu ar aliejumi.
- Ant viršaus dėkite gautą kremą, tarp kraštų palikite apie vieno centimetro tarpus.
- Likusią kitą pusę tešlos iškočiokite ir vėl uždėkite ant viršaus ir pasistenkite sulipdyti kraštelius.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
- Aptepkite tortą kiaušinio tryniu, pabadykite, kad gautųsi norimas ornamentas ir aplipinkite skaldytais migdolais.
- Galite daryti ir daugiau tokių torto sluoksnių. Įkaitinkite orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 – 40 minučių.