Migdolų tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Pasakiško skonio migdolų tortas!

Ingredientai

  • Pyragui pačiam. Šaldyta sluoksniuota tešla 1 vnt
  • Kiaušinių tryniai, vieno reikės įdarui 1 vnt
  • Migdolai kapoti 100 g
  • Torto įdarui. Sviestas 150 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus 4 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malti migdolai 150 g
  • Citrinos žievelė 2 šaukštas (-ai)
  • Romas 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis pudingas 1 vnt

Eiga

  1. Vanilinį pudingą suberkite į pieną ir pavirinkite.
  2. Atšildytą sviestą išmaišykite su kiaušiniu, kiaušinio tryniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele, maltais migdolais.
  3. Šią masę įmaišykite į vanilinį pudingą ir įpilkite šlakelį romo.
  4. Vieną pusę tešlos iškočiokite ir įdėkite į kepimo indą prieš tai jį patepę sviestu ar aliejumi.
  5. Ant viršaus dėkite gautą kremą, tarp kraštų palikite apie vieno centimetro tarpus.
  6. Likusią kitą pusę tešlos iškočiokite ir vėl uždėkite ant viršaus ir pasistenkite sulipdyti kraštelius.
  7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
  8. Aptepkite tortą kiaušinio tryniu, pabadykite, kad gautųsi norimas ornamentas ir aplipinkite skaldytais migdolais.
  9. Galite daryti ir daugiau tokių torto sluoksnių. Įkaitinkite orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 – 40 minučių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!