Mielinis pyragas su špinatais ir feta
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Mielinis pyragas su špinatais ir feta
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pienas 150 ml
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sausos mielės 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Šaldyti špinatai 2 stiklinė (-ės)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Raudonėlis 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Feta sūris 100 g
- Grietinė 2 šaukštas (-ai)
- Sezamo sėklos 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Tešlai: 1 kiaušinio 150ml šilto pieno 1 a.š. druskos 1 a.š. sausų mielių (naudojau 20 g šviežių mielių) 4 stiklinių miltų ( 1 stiklinė - 250ml) 4 v.š. alyvuogių aliejaus; Pirmiausia paruošiame tešlą. Pieną, druską, aliejų, mieles ir kiaušinį išmaišome ir pradedame dėti miltus. Išminkome tešlą, kol gaunasi minkšta graži tešla. Paliekam ją pailsėti, kol pasigaminame įdarą.
- Įdarui: 1 svogūno 2 stiklinių šaldytų špinatų arba didelės saujos šviežių druskos ir pipirų raudonėlio alyvuogių aliejaus 100 gr fetos sūrio 1 kiaušinio 2 v.š. jogurto (naudojau grietinę) aptepimui 1 kiaušinio ir sezamo sėklų ; Nulupame ir susmulkiname svogūną, apkepiname su trupučiu aliejaus, tada pagardiname druska, pipirais, raudonėliu ir sudedame špinatus. Apkepiname ir leidžiame atvėsti. Atskirame dubenėlyje sumaišome kiaušinį, jogurtą ir apie 2 v.š. aliejaus.
- Tešlą padaliname į 4 dalis ir imame vieną gabalėlį bei kočiojame kaip įmanoma ploniau. Tada aptepame kiaušinio ir jogurto mišiniu, apiberiame špinatais ir feta. Susukame tešlą į ritinėlį ir tada susukame ritinėlį į apskritimą. Dedame į apvalų aliejumi išteptą indo vidurį. Iškočiojame kitus tris tešlos gabalėlius, apdedame įdaru ir susukame, tada apsukame pirmąjį pyrago ritinį. Gauname apvalų ritinį. Jį aptepame kiaušiniu ir apiberiame sezamo sėklomis.
- kaitiname orkaitę iki 190 C ir dedame pyragą. Kepame 40-50 min, kol viršus būna rusvas, o vidus minkštas ir iškepęs. Valgome dar šiltą su jogurtu ir salotomis.