Mielinės tešlos pyragas su šilauogėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 27, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Margarinas 200 g
  • Mielės 200 g
  • Šilauogės 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Lazdyno riešutai 50 g
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Cukrus 200 g
  • Citrinos rūgštis 1 vnt
  • Šilauogės 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Ruošiama mielinė tešla: mielės sumaišomos su šaukštu cukraus, įpilama iki 30-40C temperatūros pakaitinto pieno, truputį miltų , išmaišoma , paviršius apsijojamas miltais ir paliekama pakilti. Į pakilusią masę sudedami tryniai, 50 g suminkštinto sviesto, įsijojami likę miltai. Gerai išminkius vėl kildinama. Pakildinta tešla kočiojama nestoru lakštu.Į lakšto vidurį dedamas suminkštintas (tešlos kietumo) sviestas, lakšto kraštai užlankstomi, suformuojamas vokelis.
  2. Tokia tešla šaldoma šaldytuve apie 0,5 val., vėl kočiojamas lakštas ir pakartotinai sulankstoma. Taip kočiojama ir lankstoma 3 kartus. Paskutinį kartą tešla iškočiojama 0,5 cm storio lakštu, stengtis, kad jis būtų kiek galima lygiašonio keturkampio formos.
  3. Ant jo viršaus sudedamos su cukrumi, kapotais riešutais sumaišytos šilauogės ir paskleidžiamos vienodu sluoksniu, paliekant kraštus.
  4. Teška vyniojama kaip vyniotinis, kuris dedamas į miltais pabarstyrą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Leidžiama palilti apie 05-1 val. ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje 50 min. - 1 val.
  5. Iškepęs pyragas aptepamas iš baltymo, miltinio cukraus ir citrinos sulcių pagamintu glajumi, viršus pabarstomas šilauogėmis ir, idėjus į 100C temperatūros įkaitintą orkaitę, padžiovinamas, kol sukietėja glajus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!