Mielinės tešlos pyragas su šilauogėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Margarinas 200 g
- Mielės 200 g
- Šilauogės 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Lazdyno riešutai 50 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Cukrus 200 g
- Citrinos rūgštis 1 vnt
- Šilauogės 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Ruošiama mielinė tešla: mielės sumaišomos su šaukštu cukraus, įpilama iki 30-40C temperatūros pakaitinto pieno, truputį miltų , išmaišoma , paviršius apsijojamas miltais ir paliekama pakilti. Į pakilusią masę sudedami tryniai, 50 g suminkštinto sviesto, įsijojami likę miltai. Gerai išminkius vėl kildinama. Pakildinta tešla kočiojama nestoru lakštu.Į lakšto vidurį dedamas suminkštintas (tešlos kietumo) sviestas, lakšto kraštai užlankstomi, suformuojamas vokelis.
- Tokia tešla šaldoma šaldytuve apie 0,5 val., vėl kočiojamas lakštas ir pakartotinai sulankstoma. Taip kočiojama ir lankstoma 3 kartus. Paskutinį kartą tešla iškočiojama 0,5 cm storio lakštu, stengtis, kad jis būtų kiek galima lygiašonio keturkampio formos.
- Ant jo viršaus sudedamos su cukrumi, kapotais riešutais sumaišytos šilauogės ir paskleidžiamos vienodu sluoksniu, paliekant kraštus.
- Teška vyniojama kaip vyniotinis, kuris dedamas į miltais pabarstyrą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Leidžiama palilti apie 05-1 val. ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje 50 min. - 1 val.
- Iškepęs pyragas aptepamas iš baltymo, miltinio cukraus ir citrinos sulcių pagamintu glajumi, viršus pabarstomas šilauogėmis ir, idėjus į 100C temperatūros įkaitintą orkaitę, padžiovinamas, kol sukietėja glajus.