Mielinės tešlos lietiniai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Skanūs naminiai blynai.

Ingredientai

  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Mielės 20 g
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir 3 šaukštais truputį pašildyto (nekaršto) pieno. Miltus persijoti, į juos supilti išleistas mieles, įmušti kiaušinius, supilti likusį pieną, pasūdyti, gerai išmaišyti ir, uždengus drobele, palikti tešlą pakilti (kildinama 1-2 val., dubenį su tešla laikyti šiltai, prie radiatoriaus).
  2. Į pakildintą tešlą įpilti tiek pašildyto vandens, kad tešla būtų skysta ir ją lengvai būtų galima paskleisti keptuvėje. Paskiausiai tešlą supilti aliejų ir gerai išplakti.
  3. Lietinius kepti įkaitintoje ir aliejumi pateptoje keptuvėje, tešlą paskleidžiant plonu sluoksniu per visą keptuvę. Kai gražiai apgesta viena lietinio pusė, apversti ir apkepti jo kitą pusę. Dar karštus mielinės tešlos lietinus susukti voleliu. Pateikti su uogiene, saldžiu padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!