Mielinė pynė su picos skonio įdaru

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Mielinė pynė su picos skonio įdaru

Ingredientai

  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Sausos mielės 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus augalinis 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 4 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Dubenyje sumaišyti vandenį, mieles ir cukrų, leisti pastovėti 10 min.
  2. Supilti aliejų, įdėti druskos ir 2 stiklines miltų.
  3. Po 1/2 stiklinės įmaišyti likusius miltus, kol tešla atlips nuo dubens sienelių.
  4. Minkyti tešlą ant miltais pabarstyti stalviršio, kol ji taps elastinga ir nebelipni.
  5. Įdėti į dubenį, uždengti, palikti šiltai valandai.Iš šios tešlos kiekio išeina dvi pynės.
  6. Tešlą padalinti pusiau, iškočioti stačiakampį. Išilgai per vidurį sudėti įdarą, šonuose padaryti maždaug kas 1 cm įpjovas ir suformuoti pynę.
  7. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepus leisti pynei pailsėti 10 min ir tik tada patiekti.
  8. Įdarui naudojau pomidorų padažą, provanso ir picos prieskonių mišinius bei Džiugą ir Mocarelą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!