Mielinė pynė su picos skonio įdaru
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Mielinė pynė su picos skonio įdaru
Ingredientai
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Sausos mielės 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus augalinis 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
Eiga
- Dubenyje sumaišyti vandenį, mieles ir cukrų, leisti pastovėti 10 min.
- Supilti aliejų, įdėti druskos ir 2 stiklines miltų.
- Po 1/2 stiklinės įmaišyti likusius miltus, kol tešla atlips nuo dubens sienelių.
- Minkyti tešlą ant miltais pabarstyti stalviršio, kol ji taps elastinga ir nebelipni.
- Įdėti į dubenį, uždengti, palikti šiltai valandai.Iš šios tešlos kiekio išeina dvi pynės.
- Tešlą padalinti pusiau, iškočioti stačiakampį. Išilgai per vidurį sudėti įdarą, šonuose padaryti maždaug kas 1 cm įpjovas ir suformuoti pynę.
- Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepus leisti pynei pailsėti 10 min ir tik tada patiekti.
- Įdarui naudojau pomidorų padažą, provanso ir picos prieskonių mišinius bei Džiugą ir Mocarelą.