Mėsos troškinys
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kalakutiena 500 g
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Morkos 2 vnt
- Paprika 1 vnt
- Šparaginės pupelės 300 g
- Pomidorų padažas 5 šaukštas (-ai)
- Majonezas 2 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 100 ml
Eiga
- Mėsą iš vakaro supjausčiau gabaliukais, išvoliojau prieskoniuose, apšlaksčiau trupučiu aliejaus ir uždengus maistine plėvele padėjau į šaldytuvą.
- Išsiverdame šaldytas šparagines pupeles pasūdytame vandenyje. Paverdame apie 5 min., nukošiame. Į įkaitintą aliejų gilioje keptuvėje dedame supjaustytus česnakus. Pakepiname ir sudedame mėsą
- Kai mėsa truputį apkepa, dedame supjaustytas daržoves, apvirtas šparagines pupeles, viską kepiname keleta minučių. Tada įpilame truputį vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir troskiname ant mažos ugnies.
- Kai daržovės jau bus minkštokos, bet ne per minkštos, pilame pomidorų padažą (aš jo pyliau daug, nes mums taip skaniau), dedame majonezą, pilame grietinėlę, sudome, barstome pipirais ir gerai išmaišome. Patroškiname uždengę dar keleta minučių. Tiekiame su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais.