Mėsos pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Miltai 400 g
- Grietinė 130 ml
- Sviestas 130 g
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 200 g
- Grietinė 100 g
- Fermentinis sūris 50 g
- Faršas 400 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Konservuoti pomidorai 400 g
Eiga
- Sviestą sutarkuoti burokine tarka, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska. Grietinę sumaišyti su 1 kiaušinio tryniu, supilti į sviesto - miltų mišinį, išminkyti tešlą. Tešlą pastatyti į šaldytuvą.
- Kol tešla šaldytuve, paruošiami įdarai.Mėsos įdarui susmulkintą svogūną ir česnaką apkepti aliejuje, įdėti mėsos faršą. Į apkepintą mėsą sudėti supjaustytus konservuotus pomidorus, druską, pipirus, prieskonius. Troškinti, kol išgaruos skystis.
- Varškės įdarui sutarkuoti fermentinį sūrį, sumaišyti su varške, grietine.
- Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinti į dvi dalis: 3/4 tešlos palikti pyrago apačiai, 1/4 - viršui.
- Pyrago apačiai skirtą tešlą iškočioti, iškloti kepimo formos dugną ir šonus, subadyti šakute. Pirmiausiai sudėti varškės įdarą, po to - mėsos. Ant viršaus uždėti iškočiotą likusią tešlą, sutepti 1 kiaušinio trynio plakiniu. Štai čia aš ir panaudojau naująjį Tupperware „prietaisą“ – iš tešlos lakšto padariau „tinklelį“. Kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.